KTX ZING EN DANS IN DE MIX

KTX

Kids to Express (KTX) is een kinderkoor dat kinderen van 8 – 13 jaar, met een goede zangstem en gevoel voor ritme, de kans biedt zich persoonlijk en muzikaal te ontwikkelen.

Het hoofddoel van de Stichting Kids to Express is kwalitatieve, eigentijdse liedjes met een maatschappelijke en filosofische inhoud produceren ter bevordering van de algemene en culturele ontwikkeling en bewustwording van kinderen. Maar vooral ook om plezier, ontspanning en verbinding te bieden. Het koor van Kids to Express is daarbij inspirerend voor andere kinderen.

Kids to Express vindt het belangrijk om door middel van deze liedjes bewust ruimte en tijd te creëren voor gesprekken met elkaar over deze levensthema’s, juist omdat daar in onze verzakelijkte en snel veranderende samenleving weinig ruimte voor is. 

Menig kind beleeft veel plezier aan zingen en dansen met anderen. Dat activeert ook verschillende cognitieve functies in de vorm van afstemming; een zeer belangrijke competentie in ieders leven.

Om zang, dans en gesprekken over levensthema’s voor alle kinderen op gang te brengen, produceert de Stichting Kids to Express lessenseries die passen bij zijn liedjes. Gezien de doelgroep van het kinderkoor en de thematieken die centraal staan in zijn liedjes zijn dat logisch op elkaar voortbouwende lesmaterialen voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.

MEEZINGPAKKETTEN

bevatten:

  • liedteksten;
  • audio-opnames van de liedjes: gezongen en instrumentaal; 
  • instructievideo’s van zang- en danslessen;
  • beknopte handleiding
  • lessenseries over de liedteksten, bij elk liedje drie lessen;

Deze lessenseries passen in het onderwijscurriculum en kunnen bestaand lesaanbod over muziek, burgerschap, wereldoriëntatie, taal of sociaal-emotionele ontwikkeling vervangen.

Geïnteresseerde scholen, kerken, etc. kunnen een gratis pakket aanvragen via communicatie@kidstoexpress.nl

JAARVERSLAG / BELEIDSPLAN

CONTACT

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand adres, of een bericht te sturen met het formulier.

Henk Dooijes (secretaris)

Nieuwe Hilversumseweg 76,

1406 TL Bussum

035- 6917080